Maison

Maisonnettes Van Dijckstraat, Den Haag

Zelfbouw in de Schilderswijk
Home  /  Architectuur  /  Projects  /  Woningbouw  /  Zelfbouw  /  Maisonnettes Van Dijckstraat, Den Haag
Zelfbouw Van Dijckstraat, Den Haag

Zelfbouw woningen Van Dijckstraat, Den Haag

Deze zelfbouw kavel ligt aan de Van Dijckstraat in de wijk Schilderswijk en is onderdeel van de herontwikkelingsvisie “Mijn eigen stukje Den Haag” van de gemeente Den Haag. De stedenbouwkundige randvoorwaarden zijn vastgelegd in het Kavelpaspoort.

In de Van Dijckstraat zijn flexibele kavels te koop. Gelegen aan het groene Teniersplantsoen met zijn kinderboerderij en volkstuintjes. Een bruisend stukje Den Haag midden tussen de monumentale Van Ostadehofjes, Om en Bij en rijksmonument ‘Bastion Le Roi’. U vindt er veel ambachtelijke winkeltjes met producten uit de hele wereld. Avenue Culinair aan de gracht, met haar vele restaurantjes en gezellige cafés, ligt op loopafstand. Het zwembad met sauna en Hammam en Theater De Vaillant liggen op steenworpafstand. Net als de binnenstad van Den Haag, de Haagse Markt en station Hollands Spoor. De Bijenkorf en Hema zijn slechts vijf minuten fietsen. De buurt heeft goede scholen, vele supermarkten, speeltuinen en sportvelden als het Johan Cruijff Court. Parkeren vindt plaats op de openbare weg.

Het ontwerp

Op de zelfbouw kavel nummer 6 aan de Van Dijckstraat hebben wij twee zeer ruime duurzame maisonnettes ontworpen. Een maisonnette is een gestapelde woning met een verdieping. Kenmerkend voor het ontwerp is het toegepaste Duecopanel gevelsteen in twee verschillende kleuren.

Voor meer zelfbouw projecten klik hier.

Heeft u ook de wens en ambitie om uw droomhuis te realiseren en zoekt u een ervaren architect? Neem dan contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Date: