Maison

Appartementen Paul Krugerplein

Driekamerappartementen
Home  /  Architectuur  /  Projects  /  Woningbouw  /  Appartementen Paul Krugerplein
Warning: include(/www/wp-content/plugins/edgtf-core/post-types/portfolio/templates/single/media/video.php): failed to open stream: No such file or directory in /www/wp-content/plugins/edgtf-core/lib/helpers-functions.php on line 93 Warning: include(): Failed opening '/www/wp-content/plugins/edgtf-core/post-types/portfolio/templates/single/media/video.php' for inclusion (include_path='.:') in /www/wp-content/plugins/edgtf-core/lib/helpers-functions.php on line 93
Appartementen Paul Krugerplein

Drie appartementen

De bestaande gebouw aan de Paul Krugerplein 25 is door de jaren heen door de voormalige eigenaar op onzorgvuldige wijze uitgebreid. Dit is deels zichtbaar aan de gevel aan de Beijerstraat. Met de uitbreiding krijgen wij de kans om een aantal naar ons mening foute keuzes te herstellen.

De nieuwe eigenaar van het pand heeft de voornemens om op de locaties appartementen voor de verhuur te realiseren. Met het ontwerp is de aangekochte enkele woonhuis verbouwd tot drie driekamerappartementen.

De uitbreiding is in harmonie met de bestaande gevel ontworpen. Dit was onsziens noodzakelijk om het gevelbeeld tot rust te laten brengen. De door derden uitgevoerde rigoureuze toevoeging en/of weglaten van elementen heeft geresulteerd tot een onrustig gevelbeeld. Om dit te herstellen is er besloten om in het ontwerp van de uitbreiding een aantal mooie beeldbepalende details van de bestaande gebouw te hergebruiken.

De vorm en de materialisatie van het bestaande dak wordt doorgezet in de uitbreiding. De goot en lijstwerk idem. De abrupt onderbroken cordonband op de gevel aan de Beijerstraat wordt ook doorgetrokken om een eenheid te vormen.

Wij zijn van mening dat met deze uitbreiding zowel architectonisch als stedenbouwkundig een wond in het stedelijk weefsel genezen kan worden.

Voor een overzicht van onze woningbouwprojecten klikt u hier.

Heeft u ook de wens en ambitie om uw gebouw te splitsen naar meerdere woningen en zoekt u een ervaren architect? Neem dan contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!


Date: