Maison

Verbouwing woonhuis Amsterdam Nieuw-West

Moderne aanbouw

Verbouwing en uitbreiding woonhuis Amsterdam Nieuw-West

Het project betreft de verbouwing en uitbreiding van een vrijstaand woonhuis in Amsterdam Nieuw-West.

De woning wordt op de begane grond aan de achtergevel en t.p.v. de garage/carport uitgebreid. De huidige woonkamer wordt aan de achtergevel uitgebreid tot aan de gevel van de garage. Hiermee vervalt het geschakelde opzet uit de plattegrond en krijgt het woonhuis een heldere opzet.

Op het dak van de uitbreiding wordt er een groendak gerealiseerd.

Op de 2e verdieping wordt de nieuwe hoofdslaapkamer gerealiseerd. De nieuw te plaatsen dakkapellen aan de langszijde zorgen voor meer daglicht in deze ruimte. Op deze verdieping wordt ook een nieuwe badkamer gemaakt. De voormalig techniekruimte is verplaatst naar de begane grond.

Tijdens het ontwerp van de uitbreiding en verbouwing is er ook kritisch naar het kleurenpalet van de bestaande woning gekeken. De nieuwe bewoners willen dat hun woning een modern, elegant en enigszins statige uitstraling krijgen. Dit heeft geresulteerd dat de bestaande kozijnen, dakkapellen, dakranden en hwa’s in een donker kleur (antraciet grijs) worden overgeschilderd.

Heeft u ook de wens om uw woonhuis te verbouwen en/of uit te breiden en zoekt u een ervaren architect? Neem dan contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Date: