Maison

Lentiz Life College – Scholenbouwprijs 2013

VMBO & MBO
Home  /  Architectuur  /  Interieur  /  Projects  /  Utilitaire projecten  /  Lentiz Life College – Scholenbouwprijs 2013

Lentiz Life College


Lentiz Life College

Op een unieke lokatie in het centrum van Schiedam, vlakbij het station, is recent een nieuwe VMBO- en MBO school gebouwd, het Lentiz Life College. Aan de ene zijde van de school ligt de snelweg A20, aan de andere de spoorlijn. De dynamiek van de locatie heeft zowel aan de buitenkant als binnenin de school zijn invloed gehad. Het is een hoog, groot gebouw, maar dankzij onze ontwerp-uitgangspunten is het niet monotoon geworden. Het is een gebouw waar iedereen trots op is.

Lentiz Life College is ontworpen door de architecten Ron Leenheer en Fevzi Köstüre tijdens hun loondienstbetrekking bij SP Architecten.

Scholenbouwprijs 2013

Het gebouw heeft in 2013 het Scholenbouwprijs gewonnen.

De jury over Lentiz | LIFE College

Wat de jury opviel was de trots van de leerlingen en hun ouders op het nieuwe gebouw, dat hen letterlijk verheft boven hun eigen bestaan en daar weer extra kleur en betekenis aan geeft. Het Lentiz Life College biedt een doorlopende leer- en ontwikkellijn en leidt op voor een goede entree op de arbeidsmarkt. Het gebouw kent een basis, een middenstuk en een bekroning.

Een school die bruist

Ons nieuwe schoolgebouw heeft positief bijgedragen aan een cultuuromslag binnen onze school. We zijn in een paar jaar tijd veranderd van een school waar weinig gebeurde naar een school die bruist. Leerlingenaantallen nemen weer toe, docenten willen weer graag bij ons werken. Zowel leerlingen als docenten zijn weer trots op Lentiz Life College.

Heeft u vragen over Lentiz Life College? Neem dan contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek zodat wij uw vragen kunnen beantwoorden!

Date: