Maison

Energieneutraal kantoor

HATAY, TURKIJE
Home  /  Architectuur  /  Cultural  /  Projects  /  Utilitaire projecten  /  Energieneutraal kantoor

Energieneutraal kantoor in Turkije

Voor de stad Hatay hebben wij een energieneutraal kantoorgebouw ontworpen met een krachtige uitstraling, welke hiermee een markante plek neemt in het silhouet van de stad. Het is een compact gebouw waarbij de looplijnen tussen de verschillende afdelingen kort zijn. Dit bevordert ook de communicatie tussen deze afdelingen.

Het gebouw is ontworpen volgens de principes van Cradle to Cradle. Het benodigde energie voor dit gebouw wordt opgewekt door de zonnepanelen op de zuidgevel en de zonnepanelen op het dak. Op het dak bevinden zich ook de windturbines die energie produceren. De binnentuinen zorgen voor schoon lucht en een plezierige werkomgeving. De verwarming en koeling van het gebouw wordt door middel van een warmtepomp verzorgd. De mossedum dak helpt mee in het koelen van het gebouw.

Voor het parkeren hebben we gebruik gemaakt van het hoogteverschil op het terrein. We parkeren grotendeels op het terrein om de kosten voor een parkeergarage te vermijden. Een deel van de parkeervoorziening is onder het gebouw zodat het bereikbaar blijft vanuit het gebouw zelf. Het parkeerdek hebben wij als een semi openbare ruimte vormgegeven. De bestaande bomen zijn zoveel mogelijk gehandhaafd. Door gaten in het parkeerdek te maken hebben wij ruimte voor hen gecreëerd om te kunnen bestaan. Het is een mooie, duurzame gebouw die past in het historische Hatay.

Voor vragen over het ontwerp neem gerust contact op met Fevzi Köstüre via 070 7371195

Date: