ARCHITECTUUR
25th sep 2017Posted in: ARCHITECTUUR, Hoofdmenu projecten, WONINGBOUW, Zelfbouw & CPO Reacties uitgeschakeld voor Zelfbouw aan de Beetsstraat Den Haag
Zelfbouw aan de Beetsstraat Den Haag
Droomhuizen aan de Beetsstraat

Locatie

Dit project betreft het ontwerp en begeleiding van de bouw van een droomhuis op een zelfbouw kavel. Deze zelfbouw kavel ligt aan de Beetsstraat in de wijk Spoorwijk en is onderdeel van de herontwikkelingsvisie “Mijn eigen stukje Den Haag” van de gemeente Den Haag. De stedenbouwkundige randvoorwaarden zijn vastgelegd in het Kavelpaspoort.

Ontwerp

De bouwvlak van 5,4×12 mtr. hebben wij volledig gebruikt om aan de ruimtelijke wensen van de opdrachtgevers te voldoen. De opzet van de woning is traditioneel te benoemen. Het wonen, koken en eten vindt op de begane grond plaats. De woonkamer heeft hier een directe relatie met de tuin. Op de 1e verdieping zijn er drie slaapkamers en een royale badkamer gerealiseerd. De erker t.p.v de hoofdslaapkamer is een plekje waar de bewoners een boekje kunnen lezen en biedt tevens meer zicht op de omgeving. Op de 2e verdieping zijn er twee slaapkamers en een werkruimte gecreëerd. Op de 3e verdieping bevindt zich de riante dakterras van 28,5 m2. Vanwege de ligging -bezonning- van de tuin was er behoefte aan een tweede buitenruimte om nog enigszins van de zon te kunnen genieten.

Kenmerkend voor het ontwerp is het toegepaste Duecopanel gevelsteen met afmetingen van 30 x 7 x 20 cm. en de erker op de 1e verdieping. De groot formaat gevelstenen zijn gekozen om het gebouw een monolithische, pure en chique uitstraling te geven. Om het gebouw een warme uitstraling te geven is er een steen met warme kleuren gekozen. Daarnaast zijn de diepe neggen en in het gevelvlak opgenomen hemelwaterafvoeren ook noemenswaardige details.

De subtiele details en de kleur- en materiaalkeuzes zorgen dat deze statige woning zich onderscheid van de overige bebouwing in de buurt.

Heeft u ook de wens en ambitie om uw droomhuis te realiseren en zoekt u een ervaren architect? Neem dan contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Related Posts