Maison

Modern villa in Erasmushove Den Haag

Energieneutraal wonen
Home  /  Architectuur  /  Projects  /  Woningbouw  /  Zelfbouw  /  Modern villa in Erasmushove Den Haag

Modern villa in Erasmushove

Locatie

Dit project betreft het ontwerp en begeleiding van de bouw van een vrijstaande woning op een zelfbouw kavel. Deze zelfbouw kavel ligt aan de Martinus Nijhofweg in de wijk Wateringse Veld en is onderdeel van de herontwikkelingsvisie “Mijn eigen stukje Den Haag” van de gemeente Den Haag. De stedenbouwkundige randvoorwaarden zijn vastgelegd in het Kavelpaspoort.

Om aan de ruimtelijke wensen van de opdrachtgevers te kunnen voldoen hebben wij de bouwvlak tot zijn uiterste moeten gebruiken.

Het ontwerp

Het gebouw bestaat uit drie lagen. Op de begane grond vindt het wonen, koken en eten plaats. Hiernaast zijn er nog drie kamers gerealiseerd. De verdieping is toegankelijk via een trap uit de woonkamer. Op de verdieping zijn er wederom 3 kamers en de badkamer gerealiseerd. Om meer comfort te bieden is er t.p.v. het bordes een afscheiding gemaakt. Vanuit deze bordes is ook het dakterras te bereiken. De riante dakterras is op het Zuidwesten georiënteerd.

De kelderverdieping is toegankelijk via de ruime entreehal. Hierin bevindt zich de techniek ruimte en de opslagruimtes van de woning.

Aan de verkoop van de kavel is voor de woning een duurzaamheidsambitie als voorwaarde gesteld. De voorwaarde is dat de woning een EPC van 0 of een vergelijkbare duurzaamheidsambitie dient te hebben. De woning heeft een EPC van 0, en voorziet ook volledig in zijn eigen energiebehoefte. Om dit te kunnen realiseren hebben wij een aantal duurzaamheidsmaatregelen genomen. De woning heeft 29 PV-panelen, een bron warmtepomp, goede isolatie, buitenkozijnen met goede kierdichting en driedubbel isolatieglas.

Kenmerkend voor het ontwerp is de overdekte entree, de strakke vormgeving en de eenduidige materiaaltoepassing. De heldere strakke vormgeving, de naadloze witte gevelafwerking (stucwerk), grote gevelopeningen, donkere kozijnen met diepe neggen zijn de karakteristieke elementen in het gevelbeeld. Door de kozijnen antraciet te maken zijn de grote witte vlakken beter gedefinieerd.

Voor een overzicht van onze zelfbouw projecten klikt u hier.

Heeft u ook de wens en ambitie om uw droomhuis te realiseren en zoekt u een ervaren architect? Neem dan contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek zodat wij al uw vragen kunnen beantwoorden!

Date: