ARCHITECTUUR
20th jul 2017Posted in: ARCHITECTUUR, Hoofdmenu projecten, Nieuwsberichten, UTILITEITSBOUW, WONINGBOUW, Zelfbouw & CPO Reacties uitgeschakeld voor CPO project Laakhaven West Waldorpstraat, Den Haag
CPO project Laakhaven West Waldorpstraat, Den Haag
Ruim en elegant wonen in Laakhaven West

CPO project Laakhaven West Waldorpstraat

Het project Laak33 is een CPO project welke is gerealiseerd in het gebied Laakhaven West – Waldorpstraat te Den Haag. De bouwkavels zijn onderdeel van de herontwikkelingsvisie “Mijn eigen stukje Den Haag” van de gemeente Den Haag. De stedenbouwkundige randvoorwaarden zijn vastgelegd in het Kavelpaspoort.

Het ontwerp van het gebouw Laak33 is ontstaan door het samenvoegen van de bouwkavels nr. 10, 11 en 12. Het programma van eisen was voor elk kavel hetzelfde; op de begane grond een bedrijfsruimte en op de verdiepingen appartementen met respectievelijk drie en vier kamers. Door het samenvoegen van de drie kavels is het mogelijk geworden om ca. 900m2 bedrijfsruimte, 20 appartementen en 32 parkeerplaatsen te realiseren.

Locatie

Het gebouw ligt op een goed zichtbare locatie in Den Haag. Vanuit de trein, tram, bus, auto groet het gebouw dagelijks duizenden mensen. Ons streven was op deze locatie een intrigerende, elegante, moderne gebouw met een vleugje statigheid te ontwerpen. Dit was ook in lijn met de wens van de opdrachtgevers om een gebouw te realiseren die zich zal onderscheiden van de overige bebouwing in de buurt.

Ontwerp

Om het menselijke schaal in het ontwerp terug te brengen is ervoor gekozen om de gevel uit verschillende materialen te laten ontstaan. Om een krachtig basement te vormen is de plint in een donkere gevelsteen uitgevoerd. De vier lagen tellende woonblok is daarentegen uitgevoerd met witte grote aluminium gevelpanelen. Op de gevel van de woningen is een combinatie gemaakt van horizontale en verticale geleiding en diepe neggen. Dit zorgt voor een krachtige ritmiek in de gevel. De uitstekende volume op de 4e verdieping markeert de hoek en is kenmerkend voor het gebouw. De verdieping hoge kozijnen met veel glas erin zorgen voor een prachtig uitzicht.

Het volume tussen de plint en de woonblok -waarin de buitenbergingen gesitueerd zijn- is uitgevoerd met witte gevelsteen.

De bedrijfsruimte is gesitueerd op de begane grond met twee toegangen aan de Waldorpstraat. De benodigde parkeerplaatsen zijn op de begane grond en op de 1e verdieping gerealiseerd.

Parkeren

De toegang naar het parkeerdek is aan de Verisstraat gesitueerd. Middels een hellingbaan kunnen de bewoners en bezoekers het parkeerdek bereiken. De ruimtes onder de hellingbaan zijn gebruikt voor het realiseren van parkeerplaatsen en voor opslagruimte t.b.v. de commerciële ruimte.

Naast de entree van de stallingsgarage bevindt zich de hoofdentree van de woningen. Voor de bewoners die op het parkeerdek geparkeerd hebben bestaat de mogelijkheid om het trappenhuis via het 1e verdieping toe te treden. De buitenbergingen van de woningen bevinden zich ook op de 1e verdieping.

Heeft u ook de wens en ambitie om uw droomhuis te realiseren met een bouwgroep en zoekt u een ervaren architect? Neem dan contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!