Visie

Wij willen er alles aan doen om voor onze opdrachtgevers hun droomgebouw te realiseren.

Köstüre Design heeft geen dogma’s over hoe die droom eruit moet zien. Daarom is onze architectuur niet te plaatsen in een stijl of trend in de architectuurwereld. Wel streven wij er wel altijd naar om elk gebouw of ruimte een expressieve uitstraling, een eigen identiteit te geven. Wij vinden dat gebouwen en ruimtes mensen moeten boeien, intrigeren. Bijzondere lichtinval, innovatieve materiaal- en kleurtoepassingen, vides kunnen de belevingswaarde van een ruimte positief beïnvloeden.

De context, dus de natuurlijke en gebouwde omgeving waarin de opdracht gerealiseerd gaat worden, speelt bij ons een belangrijke rol in het ontwerp. Wij willen het beste uit de context halen en een gebouw maken waar onze opdrachtgevers trots op zijn.

Energiezuinig en duurzaam bouwen…

is bij ons vanzelfsprekend. Een betere en gezondere toekomst realiseren we met ons allen. Köstüre Design draagt daar aan bij door vanaf het begin van het ontwerpproces te letten op alle aspecten van duurzaamheid.

Ons streven is om een zo laag mogelijk energieverbruik te realiseren binnen de gestelde financiële kaders. Vaak wordt dat al voor een belangrijk deel bepaald door de oriëntatie op de zon. Ruimtes die veel zon krijgen zijn warmer, ruimtes op het noorden blijven koeler. Een gunstige ligging gecombineerd met het juiste gebouwontwerp kan het energieverbruik enorm verminderen.

Maar duurzaamheid kan nog veel verder gaan. Bij Köstüre Design houden wij ons ook intensief bezig met innovaties op het gebied van energiebesparing en passen ze waar mogelijk toe. Hele mooie duurzame technologieën zijn warmte-koude opslag en energie uit stromend water. Het is zelfs al mogelijk om gebouwen te maken die energie opwekken. Een goed voorbeeld is ons project in Erasmushove te Den Haag.

Al vragen zulke innovaties in het begin een wat hogere investering, de kosten verdienen zich op termijn terug. En onze planeet heeft er vanaf het begin baat bij.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On PinterestVisit Us On LinkedinVisit Us On Instagram