Architectuur
Appartementen Paul Krugerplein
4th Feb 2018Posted in: Architectuur, Hoofdmenu, Nieuws, Woningbouw 0
Appartementen Paul Krugerplein
Drie kamer appartementen voor de verhuur

De bestaande gebouw aan de Paul Krugerplein 25 is door de jaren heen door de voormalige eigenaar op onzorgvuldige wijze uitgebreid. Dit is deels zichtbaar aan de gevel aan de Beijerstraat. Met de uitbreiding krijgen wij de kans om een aantal naar ons mening foute keuzes te herstellen.

De nieuwe eigenaar van het pand heeft de voornemens om op de locatie 3 appartementen voor de verhuur te realiseren.

De uitbreiding is in harmonie met de bestaande gevel ontworpen. Dit was onsziens noodzakelijk om het gevelbeeld tot rust te laten brengen. De door derden uitgevoerde rigoureuze toevoeging en/of weglaten van elementen heeft geresulteerd tot een onrustig gevelbeeld. Om dit te herstellen is er besloten om in het ontwerp van de uitbreiding een aantal mooie beeldbepalende details van de bestaande gebouw te hergebruiken.

De vorm en de materialisatie van het bestaande dak wordt doorgezet in de uitbreiding. De goot en lijstwerk idem. De abrupt onderbroken cordonband op de gevel aan de Beijerstraat wordt ook doorgetrokken om een eenheid te vormen.

Wij zijn van mening dat met deze uitbreiding zowel architectonisch als stedenbouwkundig een wond in het stedelijk weefsel genezen kan worden.

Voor een overzicht van onze woningbouwprojecten klikt u hier.

Related Posts
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On PinterestVisit Us On LinkedinVisit Us On Instagram