Architectuur
10th Dec 2012Posted in: Architectuur, Onderzoek, Portfolio, Transformatie, Utiliteitsbouw Comments Off on Verbouwing Culturele Centrum te Arnhem
Verbouwing Culturele Centrum te Arnhem

In opdracht van het Islamitische Stichting Nederland hebben wij onderzoek gedaan naar het renoveren van het gebouw aan de Eemslaan te Arnhem. Het voorlopig ontwerp van de verbouwing van de moskee is inmiddels afgerond.

Het voormalige schoolgebouw bestaat uit een H-vormig gebouw met klaslokalen over twee verdiepingen. In een van de poten van de H bevindt zich een gymzaal die nu dienst doet als een bijeenkomstruimte. Het gebouw is in 1958 ontworpen door de architecten C. Nap en G.J.P. van Ede.

Door het ontbreken van het isolatie materiaal en heel veel openingen in de gevel heeft de opdrachtgever te maken met enorm hoge energie kosten. Wij gaan dit oplossen door het gebouw als het ware een nieuw jasje geven. Het gebouw krijgt een nieuwe geïsoleerde gevel wat zal zorgen dat de energie kosten binnen perken blijven. Tegelijkertijd zullen we het gebouw ook een dynamischer uitstraling geven wat past bij het nieuwe Presikhaaf in Arnhem.