Architectuur
21st Oct 2011Posted in: Architectuur, International projects, Onderzoek, Portfolio, Utiliteitsbouw Comments Off on Duurzaam kantoorgebouw in Turkije
Duurzaam kantoorgebouw in Turkije

We hebben een gebouw ontworpen met een krachtige uitstraling, die hiermee een markante plek neemt in het silhouet van het stad. Het is een compact gebouw waarbij de looplijnen tussen de verschillende afdelingen kort zijn. Dit bevordert ook de communicatie tussen deze afdelingen.

Het gebouw is ontworpen volgens de Cradle to Cradle principes. Het benodigde energie voor dit gebouw wordt opgewekt door de zonnepanelen op de zuidgevel en de zonnepanelen op het dak. Op het dak bevinden zich ook de windturbines die energie produceren. Verder zijn in het gebouw binnentuinen aanwezig die hun bijdrage leveren aan schoon lucht en een plezierige werkomgeving. Groene daken helpen mee in het koelen van het gebouw. Door middel van een warmtepomp wordt het gebouw verwarmt en gekoeld.

Voor het parkeren hebben we gebruik gemaakt van het hoogteverschil op het terrein. We parkeren grotendeels op het terrein om de kosten voor een parkeergarage te vermijden. Een deel van de parkeervoorziening is onder het gebouw zodat het bereikbaar blijft vanuit het gebouw zelf. De parkeerdek hebben wij als een semi openbare ruimte vormgegeven. De bestaande bomen zijn zoveel mogelijk gehandhaafd. Door gaten in het parkeerdek te maken hebben wij ruimte voor hen gecreëerd om te kunnen bestaan. Het is een mooie, duurzame gebouw die voor de stad Hatay een goede aanwinst is.

Related Posts